בושם לחלל תפוז ברגמוט טרי

תיהנו מאווירה ריחנית עם הבושם לחלל בריח תפז ברגמוט טרי

שם בוטני- Citrus bergamia

מוצא – זהו פרי עץ הברגמוט, שיח עדין קטן, הגדל בעיקר בדרום איטליה. הפרחים הלבנים הקטנים, בניחוח אנין בצורת כוכב, יניבו פירות בצורת אגס, תחילה ירוקים ואז צהובים עם קליפה עבה חמוצה ומרה.

מה הצמח מסמל ?  סמל לעושר. כמה עלים בכיס ימנעו את המחסור בכסף. בסיציליה, מספר רב של סוחרים עדיין משאירים ברגמוט לייבוש במגירת המזומנים שלהם, לשגשוג ושנה מוצלחת.

סגולות הצמח – שמן הברגמוט משמש בכמה תחומים כמו קוסמטיקה, תה, קונדיטוריה ועוד. עם תמצית השמן מטפלים בפצעים תודות לכוח האנטיספטי שלו ואילו השמן האתרי משמש להרגעת לחץ וטיפול בנדודי שינה.

 110

קיים במלאי